miercuri, 16 noiembrie 2011

Mi-a trebuit Cola ...

... Si am primit una din cele mai memorabile nopti din lunga noastra istorie de familie cu copil.

Sa incepem cu inceputul. Ma trezesc eu ieri dimineata pusa pe treaba - fiersesem cu o seara inainte un pui de tara cu gand sa fac o supa din aia numai buna pe vreme din asta de avem noi de cateva zile. Cand sa finalizez operatiunea, imi dau seama ca nu aveam pic de ceapa in casa. Asa ca ieri dimineata, sar din pat la 8, ma imbrac si merg la magazinul din colt sa iau ceapa.
Cand intru acolo mi se fixeaza ochii pe frigiderul cu Coca-Cola - evident creierul meu simtea nevoia sa se trezeasca cumva, asa ca, pe langa ceapa, iau si o sticla mare de Cola. Cum ajung acasa imi torn un pahar, apoi inca unul, cred ca am baut vreo trei pe stomacul gol, apoi pana aseara inca vreo 2-3.

Am mai baut eu Cola de cand am inceput sa alaptez, dar niciodata atat de multa, iar Cola adevarata doar de cateva ori, in rest a fost din aia de la dozator. Nu mi-am facut neaparat griji ca o sa ajunga in lapte, pentru ca eu de multa vreme nu ii mai dau lapte ziua Maiei, iar pana seara la 9 ma gandeam ca se duce orice urma de Cola. De fapt, acum ca scriu, imi dau seama ca stiu ca nu e asa, dar ieri efectiv nici nu mi-am pus problema - mi-a fost pofta de Cola si am baut.

Un factor favorizant al celor ce vor urma a fost si faptul ca, pe la 5 dupa-amiaza, a trebuit sa o culc, mai de voie, mai de nevoie, pe Maia, si, cum nu aveam timp sa o las sa adoarma in voia ei, am pus-o la san. A adormit, dar in 40 de minute s-a trezit, lucru foarte neobisnuit pentru ea, care doarme cel putin 1 ora in conditii normale.

Apoi la 8.30 seara am inceput rutina de somn, pe la 9 am pus-o la san, dar nu voia nicicum sa adoarma. Se vedea ca e obosita, se freca la ochi, statea linistita in pat cu ochii inchisi, dar nu reusea sa adoarma profund. S-a miscat ca o sfarleaza cam o ora, apoi a adormit in sfarsit. Dupa alta ora a inceput sa scanceasca, i-am dat suzeta, s-a linistit,dar tot foarte miscatoare era, se vedea ca nu e soundly asleep.

La 12 s-a trezit din nou si nu a mai fost chip sa o adorm pana la 2. Lumina stinsa, nu discutam cu ea, si eu si taica-su eram foarte aproape sa adormim, ea nu si nu. Se misca dintr-o parte in alta a patului, voia sa coboare din pat, orice numai sa nu doarma. Intr-un final, a adormit, candva dupa 2 cred, pe marginea patului. Eu am vazut-o ca nu are o pozitie prea safe, dar am zis sa o las sa adoarma mai profund inainte sa o mut. Bineinteles, am adormit, si m-am trezit intr-o bufnitura - Maia cazuse jos din pat. S-a speriat groaznic, de lovit nu s-a lovit foarte tare (adica nu s-a dat cu capul de noptiera, care e teama mea cea mai mare), dar a plans groaznic, probabil de teama - vreo 20 de minute ne-am chinuit sa o linistim, apoi inca pe atat sa adoarma din nou. Dupa care la ceva vreme, nu stiu exact cat, dar parca sa auzea un tramvai pe afara, deci sa fi fost dupa 5 am, s-a trezit  din nou, plangand, nu voia suzeta, nu au impresionat-o nici bratele mele, pana la urma i-am dat apa, m-am gandit ca poate ii e sete - si a baut mai mult de 150 ml apa, cu galgaituri. Oare se poate intampla ceva rau daca un bebelus bea prea multa apa?

Anyway, dupa toata apa, a adormit instant si s-a mai trezit la 8. Eu nu m-am trezit nici acum pe deplin, dar sigur nu o sa folosesc restul de Cola de ieri :D

3 comentarii:

  1. hei salutare:) eu beau destul de des Cola...si nu patesc asa cu Andrei....de ce oare?

    RăspundețiȘtergere
  2. buna, Adriana! Nu stiu ce sa zic, poate Andrei s-a obisnuit, daca tu bei in mod frecvent; eu nici cafea nu mai beau de cand am ramas insarcinata, ciocolata mananc f rar, deci Maia nu e foarte obisnuita cu cofeina; sau poate reactia ei nu a avut nimic de-a face cu Cola mea, a fost doar o potriveala nefericita :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu merg pe premiza ca e fix coincidenta. evident, pt asta, ar trebui sa mai bei o data:)) si probabil ti-e teama:D nu beau extrem de des Cola. dar cafea da, ca stiu ca e permisa o canuta zilnic. so...

    RăspundețiȘtergere

Lilypie First Birthday tickers