marți, 10 ianuarie 2012

Cum mi-am petrecut vacanta de iarna

A fost o vacanta foarte reusita, atipica un pic, in sensul ca am facut ceva chestii diferite de cele pe care le faceam in anii trecuti de sarbatori, dar per total, mi-a placut. Mi-a fost foarte greu sa ma intorc la munca, ma obisnuisem deja sa-mi fac program pe toata ziua, sa nu am dupa-amiezele ocupate, mai ales ca jobul asta actual imi place din ce in ce mai putin. Cine stie, poate aduce Anul Nou ceva bun la capitolul asta.


Am inceput in Ajun de Craciun, cand ne-au vizitat nasii, am impartit cadouri, am facut poze langa bradut, ne-am jucat, am mancat clasicele mancaruri pe care ma pricep sa le gatesc de Sarbatori, Maia a fost foarte incantata, i-a placut tare mult bradul, mai ales luminitele din el, dar si globurile, spre care se intindea mereu, iar cand o luam in brate si o apropiam de brad, incerca sa le ia din brad. Ca sa simtim ca e sarbatoare, a refuzat sa adoarma pana pe la 12 noaptea, dar apoi a dormit bine si ne-am trezit de-abia la 9 a doua zi.

Craciunul l-am petrecut la parintii nasilor, a fost multa lume noua, asa ca pentru Maia a fost destul de obositor, mai ales ca nu a vrut sa doarma la pranz decat cam o ora. Nu a vrut nici sa manance mare lucru, dar in rest s-a distrat, s-a jucat cu pisoiul, a dansat, a fost in forma.

Cea mai mare distractie a fost insa de Revelion. Pe 29 am plecat spre Praga. Am avut curaj sa plecam cu masina, sperand ca nu o sa regretam amarnic. Din fericire, a fost chiar bine, Maia s-a comportat exemplar, in special in masina, care de fapt era teama noastra cea mai mare, drumul fiind destul de lung. A dormit majoritatea timpului in masina, s-a jucat cu jucariile luate de acasa dar mai ales cu cardurile din portofelul meu - portofelul a fost marele hit, distractia cu el dura mult mai mult decat cu jucariile clasice. Am facut escala la Arad la finii nostri, unde Maia a fost doborata de oboseala pe la 7 seara si apoi a dormit neintoarsa pana a doua zi la 6 cand am pornit din nou la drum. A doua parte a drumului a fost mult mai lejera, fiind numai pe autostrada. Am ajuns la Praga in jur de ora 2 pm, am hranit copilul si am plecat in mallul de langa hotel sa cumparam apa, fructe, diverse. Maia a adormit in carucior imediat ce am intrat in mall (mare surpriza pentru mine, ea nu mai adormise in carucior de cateva luni bune), am terminat cumparaturile, am imbracat-o cu geaca si caciula sa iesim afara si nu a dat nici cel mai mic semn ca ar vrea sa se trezeasca.

Cam asa a fost toata vacanta - adormea in carucior la plimbare, dormea cam 1 ora-doua, dar dusa, nu conta ce se intampla in jurul ei. La fel de bine a dormit si noaptea, desi se culca mai tarziu decat acasa, ca avea doua somnuri pe zi, dintre care unul pe la 5. A adormit inclusiv in noaptea de Anul Nou - a admirat artificiile cam 5 minute, chiar parea incantata, tot arata cu degetul si exclama de bucuri, apoi a adormit, in ciuda petardelor si bubuielilor din jur.

A stat destul de mult in carucior, mai mult decat ma asteptam, dar totusi Manduca a fost de mare folos, ca daca devenea obosita sau i se facea foame, incepea sa maraie si se linistea daca o purtam. Ne-a facut si cateva faze urate, dar numai pentru ca era obosita, de vreo 2 ori a plans asa isteric, dar nu a durat mult sa o linistesc, si chiar era cumva de inteles starea ei.

S-a jucat foarte mult singura, a explorat toate coltisoarele camerei de hotel, era foarte vesela, si-a dat drumul la mers singura mult mai mult decat acasa, a socializat cu nasii si cu ceilalti prieteni care au fost cu noi. De mancat a mancat mult mai putin decat acasa, seara nu voia mai nimic, dar nici eu nu m-am stresat foarte tare, am zis ca n-are ce sa se intample si ca oricum, probabil din cauza mediului atat de nou, mancarea nu era printre prioritatile ei. A mancat aproape numai borcanase, m-am simtit un pic vinovata, dar nu prea aveam alternativa.

De la Praga am plecat spre Parndorf, sa facem un pic de shopping - acolo a stat numai in Manduca si s-a distrat foarte tare la Nordsee, pleca singura pe piciorusele ei pe la alte mese, tragea oamenii de maneca, toata lumea ii zambea si vorbea cu ea, a fost vedeta.

Apoi a urmat Budapesta, unde prima noapte a fost mai ciudata - m-am speriat ca poate a racit sau o doare burtica, ca s-a tot foit primele 2 ore dupa ce a adormit, nu-si gasea deloc locul, dar din fericire nu a fost nimic grav, probabil era prea agitata. A doua zi la micul dejun a acceptat scaunul de masa, a mancat omleta, a fost foarte cooperanta. Dupa care a urmat highlightul vacantei - vizita la Aquaworld. Maia a fost in extaz, radea de numa-numa, exclama, batea din palme. nu ne-a lasat sa ii punem aripioare ca sa poata pluti singura si nici nu a putut sa foloseasca piscina de copii, asa ca am tinut-o cu noi in piscina mare cu jet de apa si jacuzzi. A si dormit la pranz, acolo pe sezlong, chiar se vedea ca ii place tare mult apa, si copii din jur, si atmosfera in general.

De drumul de intoarcere ne era cel mai teama, ca a fost si lung (fara oprire, Budapesta - Bucuresti), si noi obositi, dar am avut o supriza foarte frumoasa. Probabil ajunsa de oboseala acumulata, Maia a dormit aproape tot drumul, cu exceptia a doua pauze de masa si a unei reprize de joaca cu jucariile. A fost minunat si am ajuns cu bine acasa, unde a dormit din nou foarte bine toata noaptea.

A fost o vacanta foarte reusita, ne-am bucurat mult ca am fost toti impreuna, probabil daca am fi lasat-o pe Maia acasa ne-am fi simtit mai tristi, gandindu-ne mereu la ea; ni s-a dovedit inca o data ca avem un copil minunat, dulce, vesel, deschis catre nou, tolerant, care e deja copil mare si cu care ne putem intelege usor. De-abia asteptam acum urmatoarele calatorii in trei.

Un comentariu:

Lilypie First Birthday tickers