sâmbătă, 4 iunie 2011

Etapa mobila

Da, de vreo saptamana am intrat cu adevarat in era mobilitatii :) Maia e mai activa si mai mobila ca niciodata. Nu se mai poate pune problema sa fie lasata in patul mare singura mai mult de 2 minute - cam atat ii ia sa il traverseze dintr-o parte in alta, cand pe burta, cand pe o parte, cand pe spate. De intors de pe o parte pe alta era in stare de 3-4 saptamani, dar de-abia acum pare sa fi prins gustul miscarii - e pur si simplu ca un tavalug.
Cea mai draguta e cand incearca sa se deplaseze pe burta fiind, si infinge capul in saltea, ridica fundul, baga genunchii sub ea si se implinge spre inainte - e ca un gandacel delicios. Nici in brate nu ii mai place asa mult, se agita continuu sa vada ce se intampla in jur, se intinde spre diverse lucruri, vrea sa puna mana (si apoi sa bage in gura) tot ce ii atrage atentia. La baie incepuse mai de mult sa bata din maini si din picioare, acum deja ne-am mutat in cada mare si ii place si mai mult sa faca asta, pentru ca e mai mult loc si mai multa apa de stropit cu ea in jur. In curand punem scaunelul special in cada, pentru ca nu ii mai place deloc pe spate - sta numai incordata in incercarea de a se ridica in fund.

Si e mult mai prezenta, mai curioasa, mai implicata in ce se intampla in jur. E cu siguranta gata sa manance diversificat, se citeste foarte clar pe fata ei cand ne urmareste cum mancam sau bem - e pur si simplu lipita cu privirea de gura noastra si incearca sa ne imite cand mestecam. De fapt, am incercat deja suc si piure de mere si i-au placut foarte tare, nu a incercat deloc sa scoata cu limba afara mancarea, asa ca de saptamana viitoare probabil incepem cu supa de legume si apoi toate cele.

Azi ne-am dat pentru prima data in leagan la locul de joaca din parc - parea sa-i placa, desi mie nu mi-a placut pozitia ei, destul de incomoda, cred. O sa mai incercam si in leagane mai mici, poate ne simtim mai bine.

Tare mult imi place sa o vad progresand asa - desi pentru noi se vor complica lucrurile din ce in ce mai mult, e asa o incantare sa o vezi cum invata in fiecare zi ceva nou, cum soarbe din ochi lucrurile si oamenii din jur. E minunata fetita noastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lilypie First Birthday tickers